Cursus Elementaire Wijnkennis  -  wijncursus voor besloten groepen  -  dag- / middag- / avond cursus!

Voor de wijnliefhebber die zich wil verdiepen in het wijnproeven en daarnaast basiskennis wil opdoen betreffende wijnbereidingstechnieken (vinificatie) en wijnbouw (viticultuur) is er de eendaagse cursus Elementaire Wijnkennis.
De deelnemer verkrijgt kennis met betrekking tot de invloed van het druivenras, bodem, klimaat en van de wijnmaker op de uiteindelijke wijn. We zullen 12 wijnen doorproeven.

Inschrijving en aantal deelnemers

De cursus Elementaire Wijnkennis wordt uitsluitend voor besloten groepen gegeven. Het samenstellen van een groep wordt gedaan door u zelf (bedrijf, vereniging, vriendenclub, sociëteit, etcetera). Het minimaal aantal deelnemers bedraagt 10. Op locatie is dit 15 personen. De aanmelding zal geschieden via de persoon die de groep samenstelt.

Datum

In onderling overleg te bepalen.

Indeling

De cursusdag/-ochtend/-middag/-avond beslaat 5 lesuren.

Voorbeelden dagindeling:

Dagcursus

We beginnen om 10.00 uur 's ochtends. 12.30 uur tot 13.15 uur lunch – verzorgd door Wijnstudie. 13.15 uur tot 15.45 uur tweede deel cursus.

Middagcursus

We beginnen om 12.30 uur. 15.00 uur tot 15.30 uur kleine pauze met een broodje en een drankje – verzorgd door Wijnstudie. 15.30 uur tot 18.00 uur tweede deel cursus.

Locatie

De locatie is het cursusadres van Wijnstudie.

Tevens kan er in onderling overleg een andere locatie gekozen worden in Nijmegen, Arnhem of Elst.

Daarbaast kan deze wijncursus ook verkregen worden aan uw bedrijf, op uw verblijfsadres (conferentieoord, hotel, vakantiepark, etcetera.

Cursuskosten en inschrijving

De cursuskosten bedragen € 150,00 p.p. exclusief 19% BTW (€ 178,50 inclusief BTW en is inclusief syllabus, wijnen, mineraalwater, stokbrood en lunch. Exclusief mogelijke reiskosten en de hieraan verbonden overige extra kosten.

Programma cursus Elementaire Wijnkennis

We zullen de verschillende wijnen doorproeven en bespreken, daarnaast zal er tussen elke wijngang theoretische toelichting op het wijnbereidingsproces (de vinificatie) en de wijnbouw (de viticultuur) gegeven worden.

De opbouw van de cursus (persoonlijke wensen kunnen hier meegenomen worden):

*

introductie rode- en witte-wijnbereiding

*

de wijngaard

*

de wijnkelder van de wijnboer

*

het proeven van ongeveer 12 wijnen

o

Het duidelijker maken van de begrippen: zoet, zuur, zout en bitter

o

Het gebruik van de zintuigen: zien, ruiken en proeven

*

speciale onderwerpen: Appellation Contrôlée (de gecontroleerde herkomst), Champagnebereiding, rendement in de wijngaard, de wijnkelder bij u thuis

*

zoals eerder aangegeven: op verzoek zijn persoonlijke wensen, bijvoorbeeld specifieke wijnstreken of specifieke wijnen mogelijk