Een kennismaking met SMAAK en de COMBINATIE van Wijn en Spijs in Theorie en Praktijk |

Donderdagavond groepen 14, 21 en 28 november 2024 (maar ook als groep te boeken op een onderling te bepalen datum) | 19.45 - 22.00 uur | volgeboekt

---------------

“Lekker is geen toeval, maar een kwestie van weten waar je mee bezig bent”

Wijn en spijs horen bij elkaar als een gelukkig huwelijk. Maar welke wijn bij welk spijs?
Welke regels zijn er en hoe kunnen we die toepassen.
Er zal hier worden gekeken naar logica die een ieder kan begrijpen. Gelijktijdig heeft het seizoen zijn invloed en we kijken naar de herkomst. We maken de beoordeling op basis van ingrediënten, smaakgehalte, -type, -rijkdom, mondgevoel en bereidingstechnieken.

Alles draait bij dit seminar om PROEVEN, het beleven ervan en het opslaan van deze beleving.

vergroot 01De beleving van smaak is veel belangrijker geworden dan het ooit was en daarmee proeven. We zijn bewuster bezig met eten en drinken en hier komt dan de vraag voor meer kennis van de smaak. Hoe kunnen we de combinaties verbeteren door kennis van wijn en spijs.
We zullen u begeleiden in het beter leren proeven. Hiervoor is communicatie van ons naar u als cursist belangrijk, maar ook het objectief proeven en het aanleggen van een goed referentiekader met betrekking tot wijn en spijs.

“Lekker hoeft geen toeval te zijn, maar is een kwestie van bewust zijn van waar je mee bezig bent”

Doen of laten

We kunnen dan ook stellen dat wat ons betreft datgene wat je doet in overeenstemming moet zijn met de kennis van wat je doet. Het is veel belangrijker dat je weet wat je niet kunt combineren, dan wat je wel kunt combineren, want wat je beter niet kunt combineren is makkelijker aan te leren.

Toujours faites simple

vergroot 02Combineren is niet zo moelijk, koken is niet zo moeilijk, maar doe niet moeilijk!
Als je met een auto 250 kilometer per uur gaat rijden en je hebt nog nooit gereden,
dan zijn de gevolgen duidelijk en dat is het voor veel mensen ook in de keuken.
Ze willen te moeilijk doen, zonder de juiste kennis.
Indien we nu de basis goed begrijpen zal ons genot een 'genotskathedraal' worden,
enkel en alleen door basiskennis buiten de eigen bandbreedte.

Verbreed je verstand

We denken veelal in bepaalde bandbreedtes, dit door wat we hebben meegemaakt,
in onze opvoeding hebben meegekregen, maar die bandbreedte is geen absolute grens,
maar een grens om over te steken naar nieuwe werelden van genot.

Iedereen kan optimaal genieten

vergroot 03Een ieder kan veel optimaler genieten, dan hij/zij tot nu toe heeft gedaan en dat is dan gelijk de slogan van deze wijncursus.

Komt u ook?! Wij zien u graag bij dit enerverende, smakelijke seminar!

Kosten Wijnseminar 'Wijn en Spijs combineren'

€ 75,00 p.p. | Studenten en 65+ € 65,00 | 
Bij aanmelding en betaling van 3 of meer personen via één persoon: € 65,00 p.p.

Cadeau

Ook leuk als cadeau ! Hiervoor hebben wij Waardebonnen

Inschrijving

Dit seminar zal definitief doorgang vinden.

Er zijn reeds voldoende aanmeldingen.

Schrijft u spoedig in, want vol is vol.

Aanmelden / meer informatie........          

RESERVEDATUM

vrijdagavond 13 december 2024 als docent door omstandigheden een cursusavond niet kan geven, dus altijd noteren!

Op locatie / groepsaanmelding

De mogelijkheid bestaat ook om dit seminar op een andere datum te volgen of op een andere locatie te verkrijgen, dit zou ook uw locatie kunnen zijn.

Meld u dan aan met een groep van tenminste 8 personen (bij minder personen: doorberekening naar 8 personen) bij Wijnstudie.
Kosten op locatie in overleg.

Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.


Wijnstudie – Uw Weg naar Wijnkennis, tussen jou en de wijnmaker, tussen de wijn en het spijs!

                      Wijnstudie – Patrick van Mierlo – Uw onafhankelijk wijndocent!

 wijndegustatie