2018: Wijnbrevet SDEN 3 - Wijn Examentraining  | ELST | Extra datum: maandagavond 14 mei | 19:30 uur tot 22:30 uur
maandagavond 28 mei (Nijmegen | Elst | Arnhem) volgeboekt, dinsdagavond 29 mei (Utrecht) volgeboekt en donderdagavond 31 (Venlo) mei volgeboekt | donderdagavond 31 mei (Eindhoven) volgeboekt | WijnbrevetExamentraining

In één avond voorbereid op het landelijk erkend examen voor SDEN 3 (Wijnbrevet).
De wijncursus elders gevolgd?
Geen probleem!
 
De training staat open voor iedereen die het examen wil doen.

wijnbrevet

MAANDAGAVOND 4 februari 2019 | Wijn en Spijs in theorie en praktijk | cursus in: NIJMEGEN, ELST (Gld) en ARNHEM  |
€ 310,00*1 per persoon
| bij aanmelding vóór 20 december 2019- ivm 15e jaargang van Wijnstudie | nog enkele plaatsen vrij
Wijnacademie niveau 3; Wijnbrevet SDEN 3 | SWEN-3 | vooropleiding Wijnacademie (vinoloog) of  WSET level 3 "Advanced", dit indien gewenst.

Bij deze professionele Wijnbrevet cursus - SDEN | SWEN 3 - wordt er onder andere ingegaan op de geschiedenis van wijn, wijnbouw, vinificatieprocessen, druivenrassen, de belangrijkste wijnlanden, wijnbehandeling, wijn en gerechten, kwaliteitsverschillen kunnen herkennen, wijnbegrippen en het LEREN PROEVEN EN BEOORDELEN VAN WIJN.

Inclusief wijn- en spijs bij twee cursusavonden - dit om de invloed van wijn en spijs op elkaar duidelijk te maken (UNIEK IN NEDERLAND).

Een professionele wijncursus voor ondernemers en medewerkers in het horecabedrijf en andere drankverstrekkende bedrijven zoals de slijterij, de wijnwinkel en het levensmiddelenbedrijf.

Op dit niveau kan men gelijk starten - bij tijdige aanmelding de eerste documenten en begeleiding ook voorafgaande aan de cursus!

wijnopleiding-degustatie

VRIJDAGAVOND 8 en 15 FEBRUARI 2019 - Beginnerscursus WIJNVIGNET  
Komt u ook in februari 2019?

Wijn en Spijs  Ook leuk als cadeau!

Wijnvignet op SDEN 1 | SWEN 1 niveau (Stichting Dranken/Wijnexamens Nederland | Wijnacademie).

De wijncursus voor de beginnende wijnliefhebber.
De basiscursus voor de eerste verdieping

De eerste kennismaking met een wijncursus is bedoeld voor hen die voor het eerst verdieping zoeken in de kennis over wijn  en over de combinatie van wijn en spijs.

Woensdagavond 6 FEBUARI 2019 - Beginnerscursus  WIJNOORKONDE SDEN-2 | SWEN-2 |
Wijncursus over 6 avonden, inclusief Wijn en Spijs (uniek in Nederland) in de praktijk | nog enkele plaatsen vrij |
Wijnvignet cursus SWEN-1

Via deze wijncursus, met bijbehorend wijncursusboek, krijgt u stapsgewijs op plezierige wijze veel informatie over het wijnproeven, de combinatie van wijn en spijs (in theorie én praktijk), de geschiedenis van wijn, de wijnbouw, de druivenrassen, het maken van wijn, de wijnwetgeving en de belangrijkste wijngebieden van de wereld. Hiervoor hebben wij ook cadeaubonnen! Denk aan Kerstmis.

Cursus Elementaire Wijnkennis  -  wijncursus voor besloten groepen  -  dag- / middag- / avond cursus!

Voor de wijnliefhebber die zich wil verdiepen in het wijnproeven en daarnaast basiskennis wil opdoen betreffende wijnbereidingstechnieken (vinificatie) en wijnbouw (viticultuur) is er de eendaagse cursus Elementaire Wijnkennis.
De deelnemer verkrijgt kennis met betrekking tot de invloed van het druivenras, bodem, klimaat en van de wijnmaker op de uiteindelijke wijn. We zullen 12 wijnen doorproeven.

ZONDAGMIDDAG 13 januari 2019 | 15:00 UUR | Ook leuk als cadeau!
K
ennismaking met én over wijn en spijs  | kleine spijzen | | nog enkele plaatsen vrij
Veel mensen willen graag meer weten van wijn. De stap naar een wijncursus is echter soms net te groot.
Daarom nodigen wij u graag uit voor de middag.

Ook te boeken voor uw gelegenheid (verjaardag/promotie/et cetera) bij Wijnstudie - datum dan in overleg

  • Voor degene die de verdieping zoekt na het volgen van het Wijnbrevet, maar dan nog meer de aansturing naar de praktijk wenst.

  • De tussenstap tussen het Wijnbrevet (SDEN-2 | SWEN-2) en de opleiding Gastronoom/Sommelier of de Vinologenopleiding van de Wijnacademie.

  • Een cursus die de verbinding van Wijn en Spijs centraal heeft staan.

Vanaf vrijdagavond 4 november 2016.

De wereld van wijn is het afgelopen decenium flink aan verandering onderheving. Wijn staat in de zin van smaak steeds meer onder invloed van 'Techniek en marketing'.
De herkenning voor wijngebieden en druivenrassen is steeds moeilijker te vinden. We komen top landwijnen tegen, terwijl de kwaliteit van een AOP (Appelation d'Origine Protégée - voorheen: AOC), IGP (Indication Géographique Protégée - voorheen: Vin de Pays), DOC, et cetera niet altijd kwaliteit en herkenning is.

Probeer het maar te begrijpen. Bij deze wijncursus zullen we het nieuwe denken en de oude waarden met elkaar 'verbinden'.