Een kennismaking met de TECHNIEK van het WIJNPROEVEN op  een professionele manier | WIJN en SPIJS in de PRAKTIJK

Vrijdagavond 8 april 2022 (ook als groep te boeken - datum dan in overleg) | 15:00 - 17:30 uur | 3 plaatsen vrij

Alles draait bij dit seminar om PROEVEN, het beleven ervan en het opslaan van deze beleving.

Een kennismaking met het 'Verhaal van de Wijn' op een professionele manier | WIJN en SPIJS in de PRAKTIJK

Vrijdagavond 22 april 2022 (ook als groep te boeken - datum dan in overleg) | 20:00 - 22:15 uur | 5 plaatsen vrij

Het verhaal weergegeven in de geschiedenis van het cultuurproduct en onder het genot van een goed glas wijn met heerlijke kleine spijscombinaties.
We doorproeven 8 wijnen en 8 overheerlijke kleine spijzen in combinatie met deze wijnen.

In het kort

In dit seminar wordt de geschiedenis van wijn door een presentatie en in het verhaal van het woord weergegeven van het eerste begin/ontdekking tot de huidige tijd. We laten u kennismaken met de geschiedenis en de functie van wijn in de afgelopen 7000 à 8000 jaar en de ontwikkeling van het cultuurproduct wijn in de wereld. We gaan een 'Route du Vin' maken van de bakermat Georgië, via Turkije, Syrië, Libanon, Noord-Afrika naar Europa en de Nieuwe Wereld, welke door de Europeanen sterk beïnvloed is. Tevens laten we u kennis maken met de invloeden van het klimaat, de geografie, de cultuur, de economische belangen en oorlogen.

Een kennismaking met SMAAK en de COMBINATIE van Wijn en Spijs in Theorie en Praktijk |

Donderdagavond groepen 14, 21 en 28 november 2024 (maar ook als groep te boeken op een onderling te bepalen datum) | 19.45 - 22.00 uur | volgeboekt

---------------

“Lekker is geen toeval, maar een kwestie van weten waar je mee bezig bent”

Wijn en spijs horen bij elkaar als een gelukkig huwelijk. Maar welke wijn bij welk spijs?
Welke regels zijn er en hoe kunnen we die toepassen.
Er zal hier worden gekeken naar logica die een ieder kan begrijpen. Gelijktijdig heeft het seizoen zijn invloed en we kijken naar de herkomst. We maken de beoordeling op basis van ingrediënten, smaakgehalte, -type, -rijkdom, mondgevoel en bereidingstechnieken.