Italie in Wijn en Spijs | ZATERDAGAVOND 28 OKTOBER 2023 | van 19.30 tot 22:00 uur | VOLGBOEKT
Ook te boeken voor uw gelegenheid (verjaardag/promotie/et cetera) bij Wijnstudie - datum dan in overleg

..... in stijl genieten van verfijnde gerechtjes..... en mooie, kwaliteitswijnen, met een lange traditie, dit in een wijncursus/-proeverij.

Wein aus Österreich/Deutschland - Kostbare Cultuur! Wijn- en spijscursus. VOLGEBOEKT!

german pinot noir spatburgunderZATERDAGAVOND 30 september en 7 oktober 2023 van 20.00 tot 22.30 uur.

Deze wijncursus is de ideale manier om de voor de gemiddelde consument zo onbekende wijnen, maar inmiddels in de Horeca en de landen Belgie, Engeland, Frankrijk, Japan en de VS zo gewaardeerde wijnen te leren kennen.
Frisheid, fruitigheid, diepgang, breedte en zeer optimale gastronomische inzetbaarheid, dat zijn zeer belangrijke kenmerken.
Kom onze oosterburen en de Oostenrijkers ervaren in een ambiance van wijn en spijs.
Duitse Spätburgunder (Pinot Noir) een genot in het glas!

2023: VRIJDAGAVOND 7, 14 en 21 november 2023 | 7 plaatsen vrij | inclusief tapas/antipaste/petiscos |

In 3 avonden (inclusief een Wijnstudie examen met een brevet) een goed wijnkenner voor wat betreft wijnen uit SPANJE, PORTUGAL en ITALIE. Elke avond zal worden voorzien van begeleidende tapas.

Doelwijnopleiding-degustatie

U verkrijgt een gedegen, professionele, theoretische en proeftechnische wijnopleiding, waarbij er onder andere wordt ingegaan op de geschiedenis van wijn, wijnbouw, vinificatieprocessen, druivenrassen, wijnbehandeling, wijn en gerechten (inclusief verschillende TAPAS (hapjes) en wijnbegrippen in Spanje, Portugal en Italie.

Tijdens elke cursusavond worden er 5 wijnen doorgeproefd en zullen we de wijnen ook in combinatie met de Tapas/Tapeo leren kennen.

Zowel de particulier met een grote belangstelling voor wijn als degene die werkzaam is in de horeca/wijnbranche, zijn voor deze cursus welkom.

De Nieuwe Wereld - Nuovo Mundo! Wijn- en spijscursus
Zondagmiddag 12 november 2023 om 15.00 uur | inclusief TAPAS (Wijn en Spijs) | 6 plaatsen vrij

Tijdens deze wijncursus verkrijgt u een ontdekkingreis door de 'Nieuwe Wereld' wijnlanden Zuid-Afrika, Chili en Argentinie. We doorproeven 6 verschillende kwaliteitswijnen met een eigen karakter en terroir. De gunstige klimaten en de praktische wijnwetgeving geven deze landen de mogelijkheid om mooie, herkenbare wijnen te maken.