Roswijn uitserverenZondagmiddag 31 maart 2024 | 20.00 uur | Kennismaking met de Confrérie - de wijnbroeder en -zusterschap van Wijnstudie.
K
ennismaking met én over wijn en spijs  | kleine spijzen | Thema van de middag: Italië als meerwaarde! | 5 plaatsen vrij
Vrijdagavond 12 januari en 2 februari 2024 volgeboekt

Veel mensen willen graag meer weten van wijn, wijn en spijs, wijngebieden, (wijn)cultuur, (wijn)geschiedenis). De stap naar een volledig jaar binnen de Confrérie Néerlandaise du Vin, is echter soms net te groot. Daarom nodigen wij u graag uit voor deze middag van wijnbroeders en -zusters in spe.

ConfrereNLLogoCYMKWelkom bij de Confrérie Néerlandaise du Vin, de professionele wijnclub van Wijnstudie Nederland.

De wijnclub Confrérie Néerlandaise du Vin heeft als voornaamste doelstelling de kennis en interesse (en plezier) in het drinken van wijn te vergroten. Daarom organiseren wij activiteiten die zowel informatief, educatief als ontspannend van aard zijn. De Confrérie is een koppeling van ‘(wijn)educatie’, ‘(wijn)cultuur’, ‘natuur’ en ‘(wijn)geschiedenis’, dit op verschillende niveaus, waardoor de beginner als evenzo de gevorderde professionele uitdaging zal verkrijgen, die privé als zowel zakelijk de duidelijke meerwaarde zal bieden.

De confrérie is toegankelijk voor absolute beginners als gevorderden met bijvoorbeeld een wijndiploma op zak. Afhankelijk van de achtergrond verkrijgt men de aansluiting binnen de confrérie. Hierdoor komt een ieder op het juiste niveau binnen de wijnbroederschap binnen. Met nadruk: inmiddels zijn er meer wijnzusters dan wijnbroeders.

ConfrereNLLogoCYMKGrand-Chapitre - De Bijeenkomst van Genot. Voelen dat je Leeft in een Plaats die tot de Verbeelding spreekt. Tenminste, als je de Weg kent.

Ieder jaar is er één zeer speciale degustatie/feestavond die doorgaat onder vorm van een plechtig Grand-Chapitre. Dit is een bijeenkomst met volledige maaltijd, welke de tafelgenoegens, verschaft door de harmonie van wijnen en gerechten ……. En natuurlijk de leden in Grand-Costume du Vin (heren) en een Grand-Robe du Vin (dames). Tijdens deze avond worden de dames gekoppeld aan een van de heren en dus zal er overeenstemming zijn over de kleding. ……. De eerste dans die volgt …

ConfrereNLLogoCYMK

Op 17 mei 2010 is de Confrérie Néerlandaise du Vin officieel als wijnbroederschap opgericht – waar inmiddels meer vrouwen dan mannen bij zitten – en begonnen aan de Voorstadslaan te Nijmegen.

De eerste groep zag het levenslicht onder de vlag van Wijnstudie in 2002. Uiteindelijk waren het 3 groepen onder de vlag van Wijnstudie – het wijn opleidingsbedrijf achter de Confrérie, welke per 17 mei 2010 zijn opgegaan in de Confrérie Néerlandaise du Vin.

ConfrereNLLogoCYMKHet organiseren van charpitres/chapiters is wel het voornaamste werkingsmiddel van de Confrérie Néerlandaise du Vin, welke onder de vlag van Wijnstudie valt. Jaarlijks worden zeven tot acht van die avonden/middagen ingericht per groep.

Dit alles losstaande van de ‘wijnreis’ en het ‘Grand Chapitre’.

De confrérie zal invulling geven op theorie en praktijk, dit op het chapiter, als ook in de vorm van een syllabus. Deze syllabus komt alle leden toe.