
Elementaire Wijnkennis
Deze cursus is hét perfecte uitje voor een middag/avond met vrienden, familie of collega's. Hierbij verkrijg je belangrijke kennis over wijn en wijn- spijscombinaties. Met 10 verschillende wijnen krijg je een goed beeld over de invloed van onder andere druivenrassen, klimaat en de wijnmaker.
De cursus Elementaire Wijnkennis wordt uitluitend voor besloten groepen gegeven. Het samenstellen van een groep wordt gedaan door jezelf (bedrijf, vereniging, vriendenclub, sociëteit, etc.) Het minimaal aantal deelnemers bedraagt 10. De aanmelding zal geschieden via de persoon die de groep samenstelt.
Leuk cadeau
Dit thema is ook perfect als cadeau! Vraag hier je waardebon aan.
Neem contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden.
We zullen de verschillende wijnen doorproeven en bespreken, daarnaast zal er tussen elke wijngang theoretische toelichting op het wijnbereidingsproces (de vinificatie) en de wijnbouw (de viticultuur) gegeven worden.
Opbouw van cursus (persoonlijke wensen kunnen meegenomen worden)
- introductie rode- en witte-wijnbereiding
- de wijngaard
- de wijnkelder van de wijnboer
- het proeven van ongeveer 10 wijnen
- Het duidelijker maken van de begrippen: zoet, zuur, zout en bitter en de invloed hiervan op de wijn- spijscombinaties.
- Het gebruik van de zintuigen: zien, ruiken en proeven
- speciale onderwerpen: Appellation Contrôlée (de gecontroleerde herkomst), champagnebereiding, rendement in de wijngaard, de wijnkelder bij je thuis. Zoals eerder aangegeven: op verzoek zijn persoonlijke wensen, bijvoorbeeld specifieke wijnstreken of specifieke wijnen mogelijk.
- De te proeven wijnen
- Wijn + spijs
- Hand-out
Meer kennis verkrijgen over wijn- spijscombinaties in theorie en praktijk, in een gezellige middag/avond.
Wil je je verder verdiepen en je kennis verbreden over de wijn? Als je na dit thema doorstroomt naar Wijnoorkonde (SDEN-2) of Wijnbrevet (SDEN-3), krijg je 25 euro korting op deze cursussen.
De cursus Elementaire Wijnkennis wordt uitluitend voor besloten groepen gegeven. Het samenstellen van een groep wordt gedaan door jezelf (bedrijf, vereniging, vriendenclub, sociëteit, etc.) Het minimaal aantal deelnemers bedraagt 10. De aanmelding zal geschieden via de persoon die de groep samenstelt.
Leuk cadeau
Dit thema is ook perfect als cadeau! Vraag hier je waardebon aan.
Neem contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden.
We zullen de verschillende wijnen doorproeven en bespreken, daarnaast zal er tussen elke wijngang theoretische toelichting op het wijnbereidingsproces (de vinificatie) en de wijnbouw (de viticultuur) gegeven worden.
Opbouw van cursus (persoonlijke wensen kunnen meegenomen worden)
- introductie rode- en witte-wijnbereiding
- de wijngaard
- de wijnkelder van de wijnboer
- het proeven van ongeveer 10 wijnen
- Het duidelijker maken van de begrippen: zoet, zuur, zout en bitter en de invloed hiervan op de wijn- spijscombinaties.
- Het gebruik van de zintuigen: zien, ruiken en proeven
- speciale onderwerpen: Appellation Contrôlée (de gecontroleerde herkomst), champagnebereiding, rendement in de wijngaard, de wijnkelder bij je thuis. Zoals eerder aangegeven: op verzoek zijn persoonlijke wensen, bijvoorbeeld specifieke wijnstreken of specifieke wijnen mogelijk.
- De te proeven wijnen
- Wijn + spijs
- Hand-out
Meer kennis verkrijgen over wijn- spijscombinaties in theorie en praktijk, in een gezellige middag/avond.
Wil je je verder verdiepen en je kennis verbreden over de wijn? Als je na dit thema doorstroomt naar Wijnoorkonde (SDEN-2) of Wijnbrevet (SDEN-3), krijg je 25 euro korting op deze cursussen.
-
StartdatumData in overleg
-
Soort
Wijn + spijs
-
LocatieNijmegen, Elst (Gld), Arnhem
Prijs: 199.00 euro p.p. (minimaal 10 personen)
Met minder dan 10? Samen 1.999,00 euro
* Korting voor meerdere personen,
worden via één persoon gefactureerd
