wijnopleiding degustatieGROEP VRIJDAGAVOND 27 september 2024 |  elke les wijn én spijs | cursus in: NIJMEGEN, ELST (Gld) en ARNHEM  | € 525,00*1 per persoon | 8 avonden

----------

Gustalliance SDEN-3 Wijnbrevet (MBO+ niveau 3+)- Uw exclusieve wijn- en spijscursus in 2024 Vanaf 27 september 2024 is er weer de  jaarlijkse, verfijnde wijncursus met Wijn en Spijs’ bij elke les! Wijnstudie heeft hier voor het najaar van 2024 een speciaal aanbod wat u niet mag missen.

 

De combicursus met de wijn. Alles is in combinatie. U zult worden meegenomen in de Gustalliance, oftewel het perfecte samenspel’ van wijn en spijs – bij elke bijeenkomst – wijn en professionele kennisoverdracht op het niveau van het Wijnbrevet, de wijncursus die u in hét verhaal van de wijn meeneemt.

Hét verhaal van de wijn is een verhaal waarbij u sturing verkrijgt naar de praktijk, wat de essentie is van de gemiddelde wijn- en spijsliefhebber. Nu zult u zeggen dat dat de bedoeling is van de gemiddelde wijncursus, maar tot mijn spijt is dat niet zo bij veel aanbieders. Hier ziet Wijnstudie dat bij veel cursussen de theorie de boventoon voert en niet de praktijk, want die is vaak in de ondertoon aanwezig. Voor het behalen van het diploma’s voor het Wijnbrevet is de theorie zeer belangrijk, maar tijdens de lessen is de focus zeer gericht op de praktijkervaring van het samenspel van de proever met de wijn, de proever met het spijs en natuurlijk de combinatie van deze twee. En dit is dan de ‘Gustaliance’ van de Wijnbrevetcursus in de fysieke bijeenkomst.

Wijnstudie man met glas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een professionele wijncursus voor particulieren, ondernemers en medewerkers in het horecabedrijf en andere drankverstrekkende bedrijven zoals de slijterij, de wijnwinkel en het levensmiddelenbedrijf.

De cursus voor het WIJNBREVET SDEN-3 (Wijnacademie, niveau-3) is een cursus welke u zal begeleiden naar een landelijk erkende diploma en geeft u een opstapje naar het diploma Vinoloog van de Wijnacademie. Zowel de particulier met een grote belangstelling voor wijn als degene die werkzaam is in de horeca of wijnbranche, zijn voor deze cursus van harte welkom.

U mag direct instappen op dit 3e niveau van de Wijnacademie!

Doel

De cursus Gustalliance SDEN-3 Wijnbrevet geeft u een verbreding en verdieping op SDEN-3 niveau van de Wijnacademie. U verkrijgt een gedegen theoretische en proeftechnische wijnopleiding, waardoor u in theorie en de proeftechnische praktijk de belangrijkste druivenrassen, landen, wijngebieden, smaakktypes, wijn en spijs combinaties, et cetera kunt benoemen/plaatsen. Bij deze cursus is de aandacht voor wijn en spijs extra uitgebreid.

Het diploma van deze cursus geeft het recht om toegelaten te worden tot de vinologenopleiding in Maarn, dit indien gewenst.

SDENNiveaueisen SDEN-3

De in deze cursus en het gehanteerde wijnboek behandelde stof voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) voor het niveau 3.

Duur cursus

In 8 avonden (7 lesavonden en 1 combinatie les-/toets-/wijn verkrijgt u een wijnkennis voor uw verdere leven en wordt u een goed wijnkenner.
Er zullen per lesavond 6 worden doorgeproefd (eerste avond 5) en de toetsavond bestaat uit 6 wijnen proeven/beoordelen en 65 vragen maken en daarnaast zullen bij een deel van de wijnen ook spijzen in combinatie brengen en nog drie extra wijnen ernaast zetten. Totaal dus 50 wijnen doorproeven.

-----------

NIJMEGEN, ELST (Gld) en ARNHEM

thumb wijnopleiding-degustatie

CURSUS VRIJDAGAVONDEN

8 avonden | vanaf vrijdagavond 27 september 2024 | 20.00 uur | alle avonden WIJN en SPIJS

September: 27.

Oktober: 4, 11 en 18.

November: 8, 15, 22 en 29 (1/3 deel normale les | 1/3 toets | 1/3 wijn en spijs)  + afsluiting

December: 13.

Reservedata als docent door omstandigheden een cursusavond niet kan geven, dus altijd noteren!:

Vrijdagavond:  10 en 17 januari 2025

-----------

Kosten cursus

Cursuskosten: €575,00 (€525,00 per persoon bij aanmelding én betaling vóór 31 juli 2024)  - Dit is inclusief de te proeven (degusteren), Wijn èn Spijs tijdens alle cursusavonden – Studiewijzers + Werkmappen + PROEFEXAMEN + glazen + exclusief het cursusboek 'Aan de slag met wijn' (bestellen via www.svh.nl en exclusief examengelden).
         

                       €525,00 niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties.

-----------

Annulering door cursist

U kunt uw aanmelding/inschrijving kosteloos annuleren tot 12 weken voor aanvang van de cursus. Bij annulering binnen 12 weken voorafgaande aan de cursus ontvangt u 75% retour of de volledige cursusgelden worden in overleg met u, gereserveerd voor de eerst volgende Gustalliance Wijnbrevetcursus. Uitzondering: indien er nog iemand op de wachtlijst zou staan, dan kan deze persoon uw plaats kan innemen, er dan volgt restitutie van uw cursusgelden - minus administratiekosten €25,00.

Referenties

Velen gingen u reeds voor. Voor deze referenties kunt u contact opnemen met Wijnstudie.

Dit betreft zowel particulieren, Horeca- en wijnbranche medewerkers en medewerkers van importeurs in wijnen.

Niveau SDEN-3 Wijnbrevet

De in deze cursus en het gehanteerde wijnboek behandelde stof voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Stichting Dranken | Wijnexamens Nederland (SDEN) voor het niveau 3.

Deze wijnbrevetcursus is een opstap naar de gastronomische wijnopleiding 'Wijnbrevet-Plus'  (SDEN-3+) of voor de opleiding 'vinoloog van de wijnacademie (SDEN 4)'.

De cursus kan eventueel worden afgesloten met een landelijk examen.

Dit examen bestaat uit het proeven van een aantal basis kwalitietswijnen en het maken van meerkeuze vragen. Wanneer de kandidaten slagen krijgen ze een 'Wijnbrevet' behorende bij SDEN-3 niveau.

Het examen van de wijncursus zal afgenomen worden in wijkcentrum De Twee Marken te Maarn.

Examen Wijnacademie | aan dit examen mag worden deelgenomen, dit hoeft niet..

Het examen voor het Wijnbrevet, wordt in Maarn gehouden.

Examendatum: nog te bepalen door: (opgave Stichting Slijtersopleidingen | Wijnacademie - hieraan kunnen geen rechten worden ontleend).

Het examen voor het Wijnbrevet moet apart betaald worden aan de Wijnacademie | Stichting Slijtersopleidingen te Maarn. Voor dit examen moet men zich ook bij de Wijnacademie opgeven. De kosten voor dit examen bedragen € 120,00 (opgave WIJNACADEMIE | Stichting Slijtersopleidingen – hieraan kunnen geen rechten worden ontleend) en staan los van de kosten voor deze cursus!!!

Toelatingseisen: geen.

Aan dit examen mag worden deelgenomen, dit hoeft niet.

Waaruit bestaat het examen (opgave Wijnacademie):

• 60 meerkeuzevragen – waarvoor er bij 12 vragen 6 wijnen zijn die geproefd en herkend dienen te worden.

• Kennis van wijn/spijscombinaties

• De examenduur is 60 minuten

Locatie cursus

Bij Wijnstudie in Elst Gld, Arnhem en Nijmegen.

Inschrijving

Deze wijncursus zal definitief doorgang vinden.

Er zijn reeds voldoende aanmeldingen.

Schrijft u spoedig in, want vol is vol.

Aanmelden / meer informatie........

Groepsaanmelding - te bepalen data

In overleg met Wijnstudie bestaat de mogelijkheid ook om deze Wijnbrevetcursus op in onderling overleg te bepalen data te verkrijgen.

CURSUS 50% | Bij aanmelding van 10 of meer personen, verkrijgt de aanmelder de cursus voor 50%. Deze korting is dus niet geldig voor de overige deelnemers en er is geen korting op korting.

De overige deelnemers verkrijgen wel de normale korting: SDEN-3, oftewel de cursus voor €525,00 per persoon ipv €575,00 p.p.

  • Veel van onze opleidingen geven we op locatie bij de Horeca, wijnbranche en overige bedrijven. Dit kan van 09:00 tot 22:30 uur.
  • Tevens bestaan er weekend mogelijkheden.
  • Groepsaanmelding kan ook voor particulieren.

Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden. Kosten in overleg.


Credo van Wijnstudie:

Kennis verkrijgen over wijn moet een plezier blijven, daarmee bouwen we aan een basis voor het verdere wijnleven.


Wijnstudie – Uw Weg naar Wijnkennis, tussen jou en de wijnmaker, tussen de wijn en het spijs!

                      Wijnstudie – Patrick van Mierlo – Uw onafhankelijk wijndocent!