wijnbrevet

2022: GROEP MAANDAGAVOND 17 januari2022 | Wijn  en Spijs in theorie en praktijk | cursus in: NIJMEGEN, ELST (Gld) en ARNHEM  | 5 plaatsen vrij |8 avonden

 
 
Wijnacademie niveau 3; Wijnbrevet SDEN 3 (MBO+ niveau 3) | vooropleiding Wijnacademie (vinoloog) of WSET level 3 "Advanced", dit indien gewenst.

Bij deze professionele Wijnbrevet cursus - SDEN 3 - wordt er onder andere ingegaan op de geschiedenis van wijn, wijnbouw, vinificatieprocessen, druivenrassen, de belangrijkste wijnlanden, wijnbehandeling, wijn en gerechten, kwaliteitsverschillen kunnen herkennen, wijnbegrippen en het LEREN PROEVEN EN BEOORDELEN VAN WIJN.

Op dit niveau kunt u gelijk starten - bij tijdige aanmelding de eerste documenten en begeleiding ook voorafgaande aan de cursus!

Vanaf 24 november 2021 zijn de deuren van de - besloten - cursuslocaties voor fysiek onderwijs en trainingen nog steeds geopend, maar met de nodige maatregelen.

Inclusief wijn- en spijs bij twee cursusavonden - dit om de invloed van wijn en spijs op elkaar duidelijk te maken (UNIEK IN NEDERLAND).

Een professionele wijncursus voor particulieren, ondernemers en medewerkers in het horecabedrijf en andere drankverstrekkende bedrijven zoals de slijterij, de wijnwinkel en het levensmiddelenbedrijf.

De cursus voor het WIJNBREVET SDEN-3 (Wijnacademie, niveau-3) is het eerste landelijk erkende diploma en opstapje naar het diploma Vinoloog van de Wijnacademie. Zowel de particulier met een grote belangstelling voor wijn als degene die werkzaam is in de horeca of wijnbranche, zijn voor deze cursus van harte welkom.
Men mag direct instappen op dit 3e niveau van de Wijnacademie!

Deze cursus is het eerste landelijk erkende diploma en opstapje naar het diploma Vinoloog van de Wijnacademie.

Doelthumb wijnopleiding-degustatie

De Wijnbrevetcursus geeft u een verbreding en verdieping op SDEN-3 niveau van de Wijnacademie. U verkrijgt een gedegen theoretische en proeftechnische wijnopleiding, waardoor u in theorie en de proeftechnische praktijk de belangrijkste druivenrassen, landen, wijngebieden, smaakktypes, wijn en spijs combinaties, et cetera kunt benoemen/plaatsen.

Het diploma van deze cursus geeft het recht om toegelaten te worden tot de vinologenopleiding in Maarn.

Niveaueisen SDEN-3

De wijnwereld is voortdurend aan verandering onderhevig. Nieuwe wijnlanden en productiegebieden komen op. Wijnen worden gevarieerder en interessanter.
Ook inzichten op het gebied van oenologie en gastronomie zijn de laatste tijd drastisch herzien. In deze brochure worden de verschillende niveaus en de exameneisen die daarbij horen vermeld.

Duur cursus

In 8 avonden (7 lesavonden en 1 combinatie les-/toets-/wijn en spijsavond (8e les) verkrijgt u een wijnkennis voor uw verdere leven en wordt u een goed wijnkenner.
Er zullen per lesavond 6 worden doorgeproefd (eerste avond 5) en de toetsavond bestaat uit 6 wijnen proeven/beoordelen en 65 vragen maken en daarnaast zullen bij een deel van de wijn ook spijzen in combinatie brengen en nog drie wijnen ernaast zetten. Totaal dus 50 wijnen doorproeven.

9e les: u verkrijgt boven op de normale cursus ook nog een extra les, de 9e les. Dit is een avond gericht op het het proeven - inclusief de wijn - en op het examen.

-----------

NIJMEGEN, ELST (Gld) en ARNHEM

2022: CURSUS MAANDAGAVONDEN

8 avonden | vanaf maandagavond 17 januari 2022 | 20.00 uur

Januari: 17, 31.

Februari: 7, 14 (Wijn en Spijs) ,

Maart: 7, 14, 21.

April: 4 1/3 deel normale les + WIJN en SPIJS + afsluiting cursus.

Reservedataals docent door omstandigheden een cursusavond niet kan geven, dus altijd noteren!

      Maandagavond: 24 januari, 11 en 25 april 2022.
-----------

Cursuskosten: € 395,00 (€ 375,00 per persoon bij aanmelding en betaling van 2 of meer personen via een persoon vóór 30 november 2021)  - Dit is inclusief de te proeven (degusteren) WIJNEN tijdens de cursusavonden + Wijn en Spijs tijdens twee cursusavonden – Studiewijzers + Werkmappen + TOETS + glazen + exclusief het cursusboek 'Aan de slag met wijn' (bestellen via www.svh.nl en exclusief examengelden).
         

                       € 375,00 niet geldig in combinatie met andere kortingen en acties.

-----------

Annulering door cursist

U kunt uw aanmelding/inschrijving kosteloos annuleren tot 8 weken voor aanvang van de cursus. Bij annulering binnen 8 weken voorafgaande aan de cursus ontvangt u 75% retour of de volledige cursusgelden worden in overleg met u, gereserveerd voor de eerst volgende Wijnbrevetcursus. Uitzondering: indien er nog iemand op de wachtlijst zou staan, dan kan deze persoon uw plaats kan innemen, er dan volgt restitutie van uw cursusgelden - minus administratiekosten € 25,00.

Referenties

thumb wijnopleiding-degustatie

Velen gingen u reeds voor. Voor deze referenties kunt u contact opnemen met Wijnstudie.

Dit betreft zowel particulieren, Horeca- en wijnbranche medewerkers en medewerkers van importeurs in wijnen.

Niveau SDEN-3 Wijnbrevet

De in deze cursus en het gehanteerde wijnboek behandelde stof voldoet aan de eisen die gesteld zijn door de Stichting Dranken | Wijnexamens Nederland (SDEN) voor het niveau 3.

Deze wijnbrevetcursus is een opstap naar de gastronomische wijnopleiding 'Wijnbrevet-Plus'  (SDEN-3+) of voor de opleiding 'vinoloog van de wijnacademie (SDEN 4)'.

De cursus kan eventueel worden afgesloten met een landelijk examen.

Dit examen bestaat uit het proeven van een aantal basis kwalitietswijnen en het maken van meerkeuze vragen. Wanneer de kandidaten slagen krijgen ze een 'Wijnbrevet' behorende bij SDEN-3 niveau.

Het examen van de wijncursus zal afgenomen worden in wijkcentrum De Twee Marken te Maarn.

Examen Wijnacademie | aan dit examen mag worden deelgenomen, dit hoeft niet..

Het examen voor het Wijnbrevet, wordt in Maarn gehouden.

Examendatum: nog te bepalen door: (opgave Stichting Slijtersopleidingen | Wijnacademie - hieraan kunnen geen rechten worden ontleend).

Het examen voor het Wijnbrevet moet apart betaald worden aan de Wijnacademie | Stichting Slijtersopleidingen te Maarn. Voor dit examen moet men zich ook bij de Wijnacademie opgeven. De kosten voor dit examen bedragen € 120,00 (opgave WIJNACADEMIE | Stichting Slijtersopleidingen – hieraan kunnen geen rechten worden ontleend) en staan los van de kosten voor deze cursus!!!

Toelatingseisen: geen.

Aan dit examen mag worden deelgenomen, dit hoeft niet.

Waaruit bestaat het examen (opgave Wijnacademie):

• 60 meerkeuzevragen – waarvoor er bij 12 vragen 6 wijnen zijn die geproefd en herkend dienen te worden.

• Kennis van wijn/spijscombinaties

• De examenduur is 60 minuten

Locatie cursus

Bij Wijnstudie in Elst Gld, Arnhem en Nijmegen.

Inschrijving

Deze wijncursus zal definitief doorgang vinden.

Er zijn reeds voldoende aanmeldingen.

Schrijft u spoedig in, want vol is vol.

Aanmelden / meer informatie........

Groepsaanmelding - te bepalen data

In overleg met Wijnstudie bestaat de mogelijkheid ook om deze Wijnbrevetcursus op in onderling overleg te bepalen data te verkrijgen.
Dit kan bij Wijnstudie, maar ook op uw locatie (toeslag), dit bij aanmelding van 10 personen of meer.

CURSUS 50% | Bij aanmelding van 10 of meer personen, verkrijgt de aanmelder de cursus voor 50%. Deze korting is dus niet geldig voor de overige deelnemer en is geen korting op korting.

De overige deelnemers verkrijgen wel de normale korting: SDEN-3, oftewel de cursus voor € 375,00 per persoon ipv € 395,00 p.p.

  • Veel van onze opleidingen geven we op locatie bij de Horeca, wijnbranche en overige bedrijven. Dit kan van 09:00 tot 22:30 uur.
  • Tevens bestaan er weekend mogelijkheden.
  • Groepsaanmelding kan ook voor particulieren.

Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden. Kosten in overleg.


Credo van Wijnstudie:

Kennis verkrijgen over wijn moet een plezier blijven, daarmee bouwen we aan een basis voor het verdere wijnleven.

Wijnstudie – Uw Weg naar Wijnkennis, tussen jou en de wijnmaker, tussen de wijn en het spijs!

                      Wijnstudie – Patrick van Mierlo – Uw onafhankelijk wijndocent!