Skip to main content

Kaas en wijn

Ontdek de perfecte combinaties van kazen en wijnen in deze smaakvolle cursus/proeverij. Je leert meer over verschillende kaassoorten, hun herkomst en hoe je ze harmonieus combineert met wijn. Proeven, leren en genieten staan centraal.

Cursus

"Een van de beste huwelijken van de wereld is die van kaas en wijn"
Maar de juiste combinatie vinden is niet zo makkelijk. Kazen zijn er in vele gedaanten, van sterk of zacht, romig of zout, jong, belegen tot hard, of wit, -blauw of roodschimmel. Daarnaast heb je behoorlijke verschillen tussen geiten-, schapen- en koemelksekazen. Wijn en kaas is zeer goed en mooi te doen, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent.
Tijdens deze cursusmiddags laten we je kennis maken met de do's en dont's bij het combineren van wijn en kaas. We hebben het ier met nadruk niet over de combinatie met zoete wijnen, maar juist met de droge wijnen.
Kom de combinaties ontdekken, ga het avontuur aan, voel de spanning, ervaar de belevenis en smaak en neem de diversiteit waar. 
Reserveer tijdig, dit thema is zeer populair.

Dit thema is ook perfect als cadeau! Vraag hier je waardebon aan.

Wil je dit thema liever op een andere datum volgen? Geen probleem! Verzamel een groep van minimaal 12 personen en volg dit thema op een andere datum.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden.

Programma

Wat kun je verwachten van deze middag?

  • Praktische tips over combineren van kaas & wijn
  • Proeverijen met verrasende smaakcombinaties
  • Inspiratie voor thuis of voor je volgende diner
  • Gezelligheid en nieuwe inzichten in een ontspannen sfeer

Of je nu een enthousiaste beginner bent, of al vaker een kaasplankje hebt samengeteld - deze cursus geeft je net dat beetje extra kennis (en smaak). 

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die houdt van kaas en wijn en hier meer over wilt leren. Of je nu een enthousiaste thuiskok bent, graag gasten verrast met een mooie borrelplank, of in de Horeca/wijnhandel werkt en je kennis wilt verdiepen – deze cursus biedt voor elk niveau iets bijzonders. Er is geen voorkennis vereist, nieuwsgierigheid en smaakzin zijn voldoende!

Doel

Het doel van deze kaas en wijnmiddag is om deelnemers op een toegankelijke en smaakvolle manier kennis te laten maken met de kunst van het combineren van kazen en wijnen. Je leert de basisprincipes van smaakherkenning, ontdekt hoe je balans creëert tussen wijn en kaas, en krijgt praktische handvatten om zelf met vertrouwen combinaties te maken — of dat nu thuis is, tijdens een diner of in een professionele setting.

Cursus

"Een van de beste huwelijken van de wereld is die van kaas en wijn"
Maar de juiste combinatie vinden is niet zo makkelijk. Kazen zijn er in vele gedaanten, van sterk of zacht, romig of zout, jong, belegen tot hard, of wit, -blauw of roodschimmel. Daarnaast heb je behoorlijke verschillen tussen geiten-, schapen- en koemelksekazen. Wijn en kaas is zeer goed en mooi te doen, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent.
Tijdens deze cursusmiddags laten we je kennis maken met de do's en dont's bij het combineren van wijn en kaas. We hebben het ier met nadruk niet over de combinatie met zoete wijnen, maar juist met de droge wijnen.
Kom de combinaties ontdekken, ga het avontuur aan, voel de spanning, ervaar de belevenis en smaak en neem de diversiteit waar. 
Reserveer tijdig, dit thema is zeer populair.

Dit thema is ook perfect als cadeau! Vraag hier je waardebon aan.

Wil je dit thema liever op een andere datum volgen? Geen probleem! Verzamel een groep van minimaal 12 personen en volg dit thema op een andere datum.

Neem contact met ons op voor meer informatie over de voorwaarden en mogelijkheden.

Programma

Wat kun je verwachten van deze middag?

  • Praktische tips over combineren van kaas & wijn
  • Proeverijen met verrasende smaakcombinaties
  • Inspiratie voor thuis of voor je volgende diner
  • Gezelligheid en nieuwe inzichten in een ontspannen sfeer

Of je nu een enthousiaste beginner bent, of al vaker een kaasplankje hebt samengeteld - deze cursus geeft je net dat beetje extra kennis (en smaak). 

Doelgroep

Deze cursus is geschikt voor iedereen die houdt van kaas en wijn en hier meer over wilt leren. Of je nu een enthousiaste thuiskok bent, graag gasten verrast met een mooie borrelplank, of in de Horeca/wijnhandel werkt en je kennis wilt verdiepen – deze cursus biedt voor elk niveau iets bijzonders. Er is geen voorkennis vereist, nieuwsgierigheid en smaakzin zijn voldoende!

Doel

Het doel van deze kaas en wijnmiddag is om deelnemers op een toegankelijke en smaakvolle manier kennis te laten maken met de kunst van het combineren van kazen en wijnen. Je leert de basisprincipes van smaakherkenning, ontdekt hoe je balans creëert tussen wijn en kaas, en krijgt praktische handvatten om zelf met vertrouwen combinaties te maken — of dat nu thuis is, tijdens een diner of in een professionele setting.

  • Startdatum
    Zondagmiddag 25 mei, 15.00 uur
  • Soort

    Wijn + spijs

  • Locatie
    Nijmegen, Elst (Gld), Arnhem

prijs: 27,95 euro p.p.

3 of meer personen: 24,95 euro p.p.

* Korting voor meerdere personen,
worden via één persoon gefactureerd

Aanmelden voor de cursus: Kaas en wijn

Vul uw naam in
ongeldig adres
ongeldige postcode
ongeldige woonplaats
Vul een geldig email adres in.
Vul een bericht in.
Invalid Input
Invalid Input