Wijnstudie laat u graag kennismaken met verschillende wijnen tijdens een wijnproeverij, bij Wijnstudie in Nijmegen, Arnhem, Elst, Berg en Dal of op uw locatie.

Een wijnproeverij past bij diverse gelegenheden, denk bijvoorbeeld aan jubilea, vrijgezellenfeestjes en huwelijksfeesten (zie ook Geschenken/Huwelijkswijnen), bedrijfsuitjes, tuinpartijtjes en het behalen van een diploma! Wij informeren u graag verder over alle mogelijkheden en de prijzen.wijncursus-op-locatie

Op locatie

Onderstaande proeverijen zijn ook te verkrijgen op locatie vanaf 12 personen. Op locatie is er een toeslag (bij u thuis, in uw bedrijf, etc.) afhankelijk van de afstand.

PROEF DE VERSCHILLEN

Wijnstudie biedt u een aantal soorten proeverijen:

Instap De Luxe

Vanaf 8 personen, bij Wijnstudie. Op locatie vanaf 14 personen. Deze wijnproeverij duurt 2,5 uur waarin 6 wijnen geproefd worden.
Hierbij serveren wij Franse en Nederlandse kaas en vers stokbrood.
Een ontdekking voor uw smaakpapillen... geur, smaak en afdronk van de wijn en de kazen staan centraal.

Kosten zijn € 22,95 p.p. (inclusief wijnen en documentatie). Exclusief de eventuele toeslagen voor uw locatie (kilometervergoeding). 

Verras uw vrienden of relaties ook eens met een proeverij! Wijnstudie heeft verschillende cadeaubonnen. Neem gerust contact met ons op.

Uitgebreid De Luxe - een kennismaking op niveau -

Vanaf 8 personen, bij Wijnstudie of op uw locatie. Op locatie kan ook een proeverij georganiseerd worden voor grotere groepen. Deze wijnproeverij duurt 2,5 uur waarin 8 wijnen geproefd worden. Wij serveren Franse en Nederlandse kazen en vers stokbrood.

Kosten zijn € 24,95 p.p. (inclusief wijnen en documentatie) bij Wijnstudie. Exclusief de eventuele toeslagen voor uw locatie (kilometervergoeding).

Uitgebreid De Luxe 2 - voor een bijzondere gelegenheid -

Een luxe wijnproeverij voor een bijzondere gelegenheid zoals een huwelijk, tuinfeest of bedrijfsuitje voor groepen vanaf 15 personen. In overleg proeven we witte, rode, rosé, edelzoete of mousserende wijnen. Ook hier geniet u van een mooie selectie Franse en Nederlandse kazen en vers stokbrood. Vanzelfsprekend kunnen allerlei hapjes verzorgd worden. Wijnstudie denkt graag mee over de aankleding, locatie en bijzondere wensen... veel is mogelijk om een feestelijke toast uit te brengen tijdens deze luxe proeverij! Voor Wijnstudie is het organiseren van een luxe wijnproeverij een veel verzorgde proeverij, waarvoor wij ook referenties hebben.

Proeverij Klassiek - klassieke wijnen een blijvende en rijke beleving -

Terroir (o.a. de bodem), microklimaat, wijnbereiding (vinificatie), wetgeving en eeuwenoude tradities. Dat is de 'Oude Wereld' ten voeten uit. Bij deze luxe wijnproeverij komen de klassieke wijnlanden, als Frankrijk, Italië en Spanje naar voren en is er de combinatie van Wijn- en Spijs.

Kosten zijn € 39,95 p.p. (inclusief wijnen en documentatie).

Tapas - "Goede wijn en goede tapas is als goede schilderkunst, ze kan genoten worden, maar niet uitgelegd"

Wijnstudie laat u graag kennismaken met wijnen uit de nieuwe en oude wereld, kaas en tapas. Voor 8 tot 12 personen bij Wijnstudie of op locatie. Tijdens deze proeverij staan smaakcombinaties centraal. U proeft 6 wijnen (3 witte, 3 rode) waarbij tapas en kazen uit verschillende landen geserveerd worden.

De kleine gerechten, waarvan er honderden zijn, zijn de culinaire weerslag van een gezellige, afwisselende levensstijl. Tapeo of tapas eten is een dagelijks terugkerend ritueel dat plaatsvindt voor het middag- of avondeten en ondermeer in Spanje. Gezien hun late etensuur, 14 uur in de middag of 22 uur 's avonds, kan men zich uren aan tapeo wijden. Met een groepje vrienden trekken de Spanjaarden van de ene tapasbar naar de andere. Tapas kunnen worden onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: koude en warme gerechten.

Kosten zijn € 34,95 p.p. (inclusief wijnen en documentatie). Op locatie kan ook een proeverij georganiseerd worden voor grotere groepen. Kosten zijn exclusief de eventuele toeslagen voor de locatie.

Wijn en sushi/sashimi – een oosterse ervaring van genot -

Japan kent talrijke interessante soorten sushi en Sashimi.
Is sushi te combineren met wijn? Sushi wordt normaal gesproken gecombineerd met sake, de bekende drank uit Japan. Sushi gaat echter ook zeer goed samen met wijn. Ontdek het mooie samenspel van wijn en sushi.
Spannende witte en rode kwaliteitswijnen worden gecombineerd met Sushi, Sashimi en heerlijke Maki. Itadakimasu!

Vanaf 8 personen tot maximaal 18 personen bij Wijnstudie. Op locatie zijn grotere groepen mogelijk. Tijdens deze proeverij staan smaakcombinaties en sensaties centraal.

Tijdsduur: 2,5 à 3 uur

Proeverijkosten: € 29,95 p.p. Bij deelname van 3 of meer personen € 27,50 p.p.

Bruiloft, feest, opening; de Champagneproeverij

Wilt u op een bijzondere manier een feest openen? Kies dan voor de Champagneproeverij. Met de Champagneproeverij worden verschillende Champagnes of verschillende mousserende (indien gewenst) wijnen geproefd, begeleid door kleine spijzen en een verfijnde toelichting.  

Wat is champagne? Hoe proef je champagne? Hoe wordt champagne gemaakt? Champagne en spijzen, hoe te combineren? Op al deze vragen geven wij u een verfijnd antwoord.

Of denkt u aan een CHAMPAGNE ONTBIJT of LUNCH. Ook hiervoor bent u bij Wijnstudie aan het juiste adres!

Informeer naar de mogelijkheden en kosten. Hiervoor hebben we natuurlijk ook weer de cadeaubonnen.

Prestige en dessertwijnen proeverijen

a.    Premier et Grand Cru proeverij  

Wijn wordt gemaakt in veel kwaliteitsklassen. Van tafelwijn tot Premier Grand Cru. In de wijnproeverij Premier et Grand Cru ontdekt u wat kwaliteit in wijn inhoudt. Welke classificaties bestaan er? Welke factoren leiden tot kwaliteit?
Welke topproducenten zijn er en wat maakt ze bijzonder?
In deze wijnproeverij worden er uitsluitend Franse wijnen geproefd. De classificatie Premier & Grand Cru is  van Franse origine. Leer en ontdek welke wijnen er bij deze classificatie passen, wat ze bijzonder maakt en welke producenten de beste kwaliteit leveren.

Tijdsduur: 3 uur

Proeverijkosten: € 39,95 p.p. Bij deelname van 15 of meer personen € 34,95 p.p.

Daarnaast is elk wijnthema in Prestigevorm te krijgen. Er worden wijnen geproefd van zeer hoge kwaliteit. Deze zijn gemaakt met zeer veel liefde en aandacht door gerenommeerde producenten.
Informeer naar de mogelijkheden.

b.    Port & Dessertproeverij

Port is de meest bekende dessertwijn en wordt port gecombineerd met kaas. In de proeverij Port & Dessertwijnen komen er veel verschillende smaken langs.
Van verfijnd edelzoet en stroperig tot elegante wijnen. In combinatie met een aantal kazen en kleine spijzen is dit een bijzondere culinaire belevenis.

Vanaf 8 tot maximaal 100 personen.

Locatie: bij Wijnstudie, op een zeilschip, in een van de aangesloten restaurants van Wijnstudie of op uw eigen locatie.

Tijdsduur: 2,5 uur. Bestel nu een Port & Dessertwijnenproeverij!

Proeverijkosten: vanaf € 34,95 p.p.  Bij deelname van 12 of meer personen - vanaf € 32,50 p.p.
Bij 25 of meer - vanaf € 27,50 per persoon. Informeer naar de mogelijkheden.

Koud/warm buffet - de geneugten van wijn en spijs in een vullend programma -

Voor wijnproeverijen bij Wijnstudie is er de mogelijkheid om vooraf of aansluitend een koud/warm buffet te verkrijgen – hiervoor kent Wijnstudie een aantal mogelijkheden. Uitsluitend te reserveren voor groepen van minimaal 8 en maximaal 12 personen.

Alle bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW.

  • Voor wijnproeverijen bij Wijnstudie dient vooraf betaald te worden op rekening van Wijnstudie.
  • Voor alle wijnproeverijen op locatie dient vooraf betaald te worden op rekening van Wijnstudie.
  • Natuurlijk is er in gezamenlijk overleg een andere samenstelling van wijnproeverijen mogelijk!


Wijnstudie dankt u voor uw tijd en interesse en wij hopen u te mogen ontmoeten bij een van onze proeverijen. 
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen: Aanmelden / meer informatie........

Wijnstudie -  Al 10 jaar een begrip

Begonnen aan de Voorstadslaan te Nijmegen en inmiddels met vijf locaties in binnen- en buitenland een professioneel begin/vervolg voor de (gevorderde) wijnliefhebber en professional.

Bij Wijnstudie kunnen particulieren, (wijn-)bedrijven en Horeca terecht voor gedegen educatie.