Wijn Proeven; Wijnstudie, Uw weg naar een deskundige wijnworkshop.

Van wijneducatie, een wijnproeverij voor particulieren, bedrijven, Horeca en Wijnbranche tot presentaties voor bedrijven, Wijnstudie is het bedrijf als het gaat om een gevarieerd pakket op het gebied van een wijnworkshop met een duidelijk educatief verhaal, dit door een internationaal wijndocent.

De woorden gezellig, leerzaam, ongedwongen en de verbinding, zijn dé woorden die centraal staan.

Wijnworkshop/Cursussen/Presentaties voor bedrijven

Een wijnworkshop/-cursus/-presentatie onder deskundige leiding van Wijnstudie zal een positieve reflecterende uitstraling geven aan uw bedrijf of instelling.

Als u als bedrijf eens een keer een goed georganiseerde wijnworkshop wil meemaken als onderdeel van een bedrijfsfeest, entourage, jubileum of als "spanningsbreker" bij een belangrijke gebeurtenis,welke in onderling overleg zijn invulling kan verkrijgen, dan zien we u graag bij Wijnstudie.

Neem contact op 
Wij verzorgen voor u een complete wijnworkshop, -proeverij of wijn/spijsproeverij op maat in uw bedrijf of op onze locatie.

Patrick van Mierlo - internationaal wijndocent

Wijnstudie

Enkele mogelijkheden (er zijn er veel meer):

Maak Kennis met Wijn

thumb kurken

Een veelzijdige kennismakings met én over wijn en spijs 

De kennismakingsmiddag is een toegankelijke stap in de "wereld van wijn". Hoe proef je wijn, welke spijzen combineren we het beste met wijn - inclusief spijsinzet (goede en verkeerde combinaties - met uitleg waarom goed of fout), de geschiedenis van wijn, de druivenrassen, hoe wordt wijn verbouwd en de wijngebieden van de wereld.... dit zijn de onderwerpen waarover wij u graag meer vertellen! Natuurlijk worden uw vragen beantwoord en proeven we ook 5 wijnen door.

Cursuskosten € 25,00 p.p. | minimale deelname 10 personen of doorberekening tot 10 personen 

Italië in Wijn en Spijs

..... in stijl genieten van verfijnde gerechtjes..... en mooie, kwaliteitswijnen, met een lange traditie, dit in een wijncursus/-proeverij.

Van de de Alto Adige tot de Piemonte, van Friuli tot Toscane, van Umbrië tot Sicilië, de wijngaarden van Italië leveren de wijnen die bedoeld zijn voor het begeleiden en verrijken van gerechten.
De combi
natie van deze twee is een ware genotskathedraal.

Een wijncursus/-proeverij in het teken van de Italiaanse wijn en spijs! Geniet van het doorproeven van de wijnen, ervaar de proeftechnische (sensorische) analyse, maak de Giro de Italia in wijn én spijs.
Ontdek de geheimen van Onotria - het Wijnland!

Cursuskosten € 25,00 p.p. | minimale deelname 10 personen of doorberekening tot 10 personen

Wijnworkshop Elementaire Wijnkennis

Voor de (wijn)liefhebbers die zich willen verdiepen in het wijnproeven en daarnaast basiskennis wil opdoen betreffende wijnbereidingstechnieken (vinificatie) en wijnbouw (viticultuur) is er de eendaagse cursus Elementaire Wijnkennis. De deelnemer verkrijgt kennis met betrekking tot de invloed van het druivenras, bodem, klimaat en van de wijnmaker op de uiteindelijke wijn. We zullen 10 wijnen doorproeven.

Wijnworkshop Elementaire Wijnkennis + Tapas (bij Wijnstudie)thumb high wine 4

Zie onder eerste deel wijnworshop, maar dan met wijn en spijs. Bij deze workshop wordt er ook duidelijk wat voor een andere beleving: geur, smaak en afdronk (hoe de smaak van de wijn en het eten blijven hangen en hoe lang) - men verkrijgt door middel van; WIJN, KAAS en TAPAS).

Inschrijving en aantal deelnemers

De cursus Elementaire Wijnkennis wordt uitsluitend voor besloten groepen gegeven. Het samenstellen van een groep wordt gedaan door u zelf (bedrijf, vereniging, vriendenclub, sociëteit, et cetera). Het minimaal aantal deelnemers bedraagt 10, het maximaal aantal bij Wijnstudie bedraagt 16 personen. Op locatie is dit 60 personen. De aanmelding zal geschieden via de persoon die de groep samenstelt.

Datum

In onderling overleg te bepalen.

Indeling

De dag/-ochtend/-middag/-avond beslaat 4 lesuren.

Voorbeelden dagindeling:

Dag:

We beginnen om 10.00 uur 's ochtends. 12.15 uur tot 13.00 uur lunch – verzorgd door Wijnstudie. 13.15 uur tot 15.15 uur tweede deel wijnworkshop.thumb bread

Middag:

We beginnen om 12.30 uur. 14.30 uur tot 15.15 uur kleine pauze met een broodje en een drankje – verzorgd door Wijnstudie. 15.30 uur tot 17.30 uur tweede deel wijnworkshop.

Wijnworkshop kosten

De workshop kosten bedragen € 150,00 p.p. exclusief 21% BTW (€ 181,50 inclusief BTW en is inclusief syllabus, wijnen, mineraalwater, stokbrood en lunch. Exclusief mogelijke reiskosten en de hieraan verbonden overige extra kosten.

Wijnworkshop kosten met Tapas

De workshop kosten hiervoor bedragen € 190,00 p.p. exclusief 21% BTW (€ 229,90 inclusief BTW en is inclusief syllabus, wijnen, mineraalwater, stokbrood en lunch. Exclusief mogelijke reiskosten en de hieraan verbonden overige extra kosten.

Programma Elementaire Wijnkennisthumb blind degusteren

We zullen de verschillende wijnen doorproeven en bespreken, daarnaast zal er tussen elke wijngang theoretische toelichting op het wijnbereidingsproces (de vinificatie) en de wijnbouw (de viticultuur) gegeven worden.

De opbouw van de cursus (persoonlijke wensen kunnen hier meegenomen worden):

  • introductie rode- en witte-wijnbereiding
  • de wijngaard
  • de wijnkelder van de wijnboer
    • het proeven van 10 wijnen
    • Het duidelijker maken van de begrippen: zoet, zuur, zout en bitter
  • Het gebruik van de zintuigen: zien, ruiken en proeven
  • speciale onderwerpen: Appellation Contrôlée (de gecontroleerde herkomst), Champagnebereiding, rendement in de wijngaard, de wijnkelder bij u thuis
  • zoals eerder aangegeven: op verzoek zijn persoonlijke wensen, bijvoorbeeld specifieke wijnstreken of specifieke wijnen mogelijk

Voor meer informatie neemt u contact op:

Contactformulier