Wijncursus bij Wijnstudie Nederland
Maak Kennis met de Confrérie
Vrijdagavond 4 oktober 2024 | 20.00 uur | Kennismaking met de Confrérie - de wijnbroeder en -zusterschap van Wijnstudie.
Kennismaking met én over wijn en spijs | kleine spijzen | Thema van de middag: Italië als meerwaarde! | volgeboekt
Vrijdagavond 12 januari, 2 februari en 31 maart 2024 volgeboekt
Veel mensen willen graag meer weten van wijn, wijn en spijs, wijngebieden, (wijn)cultuur, (wijn)geschiedenis). De stap naar een volledig jaar binnen de Confrérie Néerlandaise du Vin, is echter soms net te groot. Daarom nodigen wij u graag uit voor deze middag van wijnbroeders en -zusters in spe.
Wijn en spijs combineren
Een kennismaking met SMAAK en de COMBINATIE van Wijn en Spijs in Theorie en Praktijk |
Donderdagavond groepen 14, 21 en 28 november 2024 (maar ook als groep te boeken op een onderling te bepalen datum) | 19.45 - 22.00 uur | volgeboekt
---------------
“Lekker is geen toeval, maar een kwestie van weten waar je mee bezig bent”
Wijn en spijs horen bij elkaar als een gelukkig huwelijk. Maar welke wijn bij welk spijs?
Welke regels zijn er en hoe kunnen we die toepassen.
Er zal hier worden gekeken naar logica die een ieder kan begrijpen. Gelijktijdig heeft het seizoen zijn invloed en we kijken naar de herkomst. We maken de beoordeling op basis van ingrediënten, smaakgehalte, -type, -rijkdom, mondgevoel en bereidingstechnieken.
Pagina 2 van 2