ConfrereNLLogoCYMKGrand-Chapitre - De Bijeenkomst van Genot. Voelen dat je Leeft in een Plaats die tot de Verbeelding spreekt. Tenminste, als je de Weg kent.

Ieder jaar is er één zeer speciale degustatie/feestavond die doorgaat onder vorm van een plechtig Grand-Chapitre. Dit is een bijeenkomst met volledige maaltijd, welke de tafelgenoegens, verschaft door de harmonie van wijnen en gerechten ……. En natuurlijk de leden in Grand-Costume du Vin (heren) en een Grand-Robe du Vin (dames). Tijdens deze avond worden de dames gekoppeld aan een van de heren en dus zal er overeenstemming zijn over de kleding. ……. De eerste dans die volgt …

Gezien het feit dat we inmiddels met 16 groepen zijn en we gemiddeld met twee groepen tijdens dit Grand-Chapitre bij elkaar komen, hebben we in de maand december 8 mooie avonden waarop we in het samenzijn met elkaar, de wijn en overheerlijke gerechten samenkomen, maar ook met entertainment. Van een 'moordiner', een 'Escape Dinner Room Spel', het Confrérie Cultuurrondje door de plaats waar we aan zijn gekomen , tot aan een echt 'Confrérie Néerlandaise du Vin Wijnkennisspel'. Het spel met een 'wijnbom', speciale wijncadeaus en meer. 

Grand Chapitre 2020