Beste wijnliefhebber,

Houdt u van een goed glas wijn? Zou u best iets meer willen weten over druivenrassen, wijnstreken, wijn- en spijscombinaties en hoe u verschillende wijnen kunt herkennen? Dan bent u bij Wijnstudie aan het juiste adres!
Zowel bij Wijnstudie in Nijmegen, Elst als Arnhem, maar ook op uw locatie. Naast de beginnerscursus Wijnoorkonde, Wijnbrevet, Wijnbrevet-Plus en Wijnproefkunde 1, 2 en 3 geven wij individuele begeleiding voor vinologen in spe, vinologen en nascholing voor vinologen.

Tijdens onze proeverijen en wijncurssen maakt u kennis met verschillende wijnen en kunt u uw ervaringen delen met wijnliefhebbers! Meer weten over een druivenras of juist proefervaring opdoen op een leuke en leerzame manier... Wijnstudie heeft verschillende wijncursussen en proeverijen in haar programma!

Wijnstudie heeft uitgebreide mogelijkheden voor de beginnende, meer ervaren en zeer ervaren wijnliefhebbers.

Wijnstudie zet zich in voor de bevordering van de wijncultuur in Nederland. Tijdens onze cursussen en proeverijen doet u wijnkennis op en kunt u vanzelfsprekend alle wijnen proeven!

Onze opleidingen zijn gericht op de Horeca, wijnbranche en particulieren.

Opleidingen/cursussen (klik voor meer informatie)wijnglazen-2

Wijnstudie geeft cursussen die u begeleiden naar het examen op SDEN-1, SDEN-2 en SDEN-3 niveau van de Wijnacademie (www.wijnacademie.nl of www.slijtersopleidingen.nl).
SDEN-1 - WIJNVIGNET - beginnerscursus.
SDEN-2 - WIJNOORKONDE - beginnerscursus.
SDEN-3 - WIJNBREVET - kan een beginnerscursus zijn. Neem contact op voor meer informatie.

SDEN-3 + : individuele begeleiding voor Vinologen in spe. Dit ter voorbereiding op de Vinologenopleiding en tijdens de vinologenopleiding. 

Nascholing voor Vinologen.

De SDEN (Stichting Drankenexamens en Normering Nederland) is opgericht door organisaties die het Nederlandse wijnbedrijfsleven vertegenwoordigen. Denkt u hierbij aan het Productschap Wijn en de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW).

Kijk op www.sden.nl voor meer informatie over de Stichting Dranken | Wijn Examens Nederland.

Een betekenisvol diploma

Beroepshalve of uit interesse... het behalen van een landelijk erkend diploma (wijncursussen SDEN Wijnacademie) is de bekroning op uw deelname aan een cursus bij Wijnstudie! Het is een officieel diploma dat vergelijkbaar is met buitenlandse diploma's.

Landenwijncursussen

Wijnstudie biedt naast de bovengenoemde opleidingen, ook cursussen en proeverijen gericht op één specifiek wijnland- of streek. Zo leert u alles over wijn in Duitsland, Italië, Oostenrijk of Zuid-Afrika! Of ontdek het geheim van een goed glas wijn uit de Elzas of Bourgogne.

Wijnstudie heeft uitgebreide mogelijkheden voor de beginnende, meer ervaren en zeer ervaren wijnliefhebbers.

Kijk op ... voor ons cursusaanbod en de wijnproeverijen. Heeft u vragen of wilt u zich opgeven? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijnproeverijwijncursus-op-locatie

Indien u eerst met Wijnstudie kennis wilt maken door het volgen van een wijnproeverij, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. U kunt een wijnproeverij in het teken van een land, bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Frankrijk, een gebied/streek (Bourgogne, Bordeaux, Elzas, Breede River Valley/Stellenbosch; Zuid-Afrika, etc.), verschillende druivensoorten, wijn/spijs, etc. verkrijgen.

We proberen zoveel mogelijk vergelijkende wijnproeverijen te geven, zodat net als bij de wijncursussen de belangrijkste doelstelling verkregen kan worden: door meer kennis en ervaring, nog meer te genieten van wijn.

U bent dus ook voor de wijnproeverij bij Wijnstudie aan het goede adres.

Voor de mogelijkheden van wijnproeverijen klikt u op de bovenstaande tab Wijnproeverijen.

Een wijnproeverij door Wijnstudie is mogelijk bij Wijnstudie, bij u thuis, in uw bedrijf of op vele locaties die Wijnstudie, speciaal voor u heeft geselecteerd. Wij kunnen uw wijnproeverij ook combineren met andere activiteiten.

Cursus voor relaties/vrienden

Misschien een leuk idee om uw relaties of vrienden eens te verrassen met een wijnproeverij of wijncursus.

Neem contact met ons op om meer informatie over een wijnproeverij of wijncursus te krijgen.

Waardebon

Met de Wijnstudie waardebon schenkt u aan een voor u uniek persoon een als even uniek geschenk.

Wijnstudie - Sinds 2002

Begonnen aan de Voorstadslaan te Nijmegen en inmiddels met vijf locaties een professioneel begin/vervolg voor de (gevorderde) wijnliefhebber en professional.

Bij Wijnstudie kunnen particulieren, (wijn-)bedrijven en Horeca terecht voor gedegen educatie.


Wijnstudie – Uw Weg naar Wijnkennis, tussen jou en de wijnmaker, tussen de wijn en het spijs!

                      Wijnstudie – Patrick van Mierlo – Uw onafhankelijk wijndocent!