Een kennismaking met de TECHNIEK van het WIJNPROEVEN op  een professionele manier | WIJN en SPIJS in de PRAKTIJK

Vrijdagavond 8 april 2022 (ook als groep te boeken - datum dan in overleg) | 15:00 - 17:30 uur | 3 plaatsen vrij

Alles draait bij dit seminar om PROEVEN, het beleven ervan en het opslaan van deze beleving.

vergroot 01

Wijn, spijs en de mens horen bij elkaar als een gelukkig huwelijk. Maar welke wijn past bij u en welk spijs past bij u en de wijn?

Kom uzelf ontdekken in de logica van het beoordelen van wijn, die een ieder kan begrijpen. U verkrijgt een kennismaking met de 'Techniek van het Wijnproeven' op basis van het objectief beoordelen van wijn. 

Een kennismaking met de ‘Techniek van Wijnproeven’

Een kennismaking met de ‘Techniek van Wijnproeven’ is geschikt voor iedere wijnliefhebber die de basisbeginselen wil leren van het wijnproeven. U verkrijgt de basisbeginselen van het (blind)proeven  door 8 wijnen te analyseren, dit deels door de wijnen blind te proeven. Met behulp van een aantal tips & tricks leert u optimaler de wijn te beoordelen en krijgt u de handvaten om een betere proever te worden.

Het proeven/degusteren is een vak apart, dat we eigenlijk alleen optimaal kunnen leren door in een logische en juiste volgorde, te bepalen welke druivenras we in het glas hebben. Hier gaan we bij deze cursus uit van wijnen die zijn gemaakt van één druivenras, oftewel de monocépage.

Door duidelijke en stapsgewijze begeleiding verkrijgt u de juiste basiskennis die u sturing kan geven voor het plaatsen van de druivenrassen.  We gaan van 6 druivenrassen de belangrijkste karakteristieken en de herkomst vaststellen. En als we praten over de herkomst, dan geven we daarmee voor deze cursus het ‘terroir’ aan, een wijnterm uit Frankrijk die het samenspel van bodem, klimaat (koel- mid- en warmklimaat), landschap, ligging en omgeving van een wijngaard uitdrukt, oftewel de lokale factoren die van duidelijke invloed zijn op de wijnstok en daarmee kunnen we de uiteindelijke wijn bepalen.

Wijnen objectief degusteren

U leert de wijnen objectief te beoordelen op kleur, geur en smaak alles in een duidelijk stappenplan. We kijken nadrukkelijk naar de verschillende wijnstijlen en ik laat je bewust worden van de belevingen die je verkrijgt door het aanzien van de wijn, de geur en gevoelens in de neus en zeker ook de mondbelevingen. Wat kunnen deze belevingen je vertellen over het mogelijke druivenras, herkomst in de zin van het klimaat waar de druiven hebben gestaan en wat dat voor invloed heeft op de uiteindelijke wijn, de leeftijd van de wijn, de inzetbaarheid bij spijs en nog veel meer!

Kom en ‘Vergroot uw wijnkennis’, ‘Verfijn uw SMAAK’ en ‘Ervaar de smaak’,….. eh GEUR!

Alles draait om de beleving en niet om te kennelijke staat die je kunt verkrijgen van wijn.

Kosten Wijnseminar ‘TECHNIEK van het WIJNPROEVEN’

€ 59,00 p.p. | Studenten en 65+ € 49,00 | 
Bij aanmelding en betaling van 3 of meer personen via één persoon: € 49,00 p.p.

Cadeau

Ook leuk als cadeau ! Hiervoor hebben wij Waardebonnen

Inschrijving

Dit seminar zal definitief doorgang vinden.

Er zijn reeds voldoende aanmeldingen.

Schrijft u spoedig in, want vol is vol.

Aanmelden / meer informatie........          

RESERVEDATUM

vrijdagavond 15 april 2022 als docent door omstandigheden een cursusavond niet kan geven, dus altijd noteren!

Op locatie / groepsaanmelding

De mogelijkheid bestaat ook om dit seminar op een andere datum te volgen of op een andere locatie te verkrijgen, dit zou ook uw locatie kunnen zijn.

Meld u dan aan met een groep van tenminste 10 personen (bij minder personen: doorberekening naar 10 personen) bij Wijnstudie.
Kosten op locatie in overleg.

Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden.


Wijnstudie – Uw Weg naar Wijnkennis, tussen jou en de wijnmaker, tussen de wijn en het spijs!

                      Wijnstudie – Patrick van Mierlo – Uw onafhankelijk wijndocent!

 wijndegustatie