Top posities voor Duitse Pinot Noirs bij een zeer genommeerde blinde proeverij van Pinot Noirs uit de hele wereld!german pinot noir spatburgunder

The preamble to a blind comparison of top German Spaetburgunder and fine Pinots from elsewhere at Texture, London.

 


Duitse wijnen; een verbluffende comeback. Duitse wijn -Wereldklasse

Zoals het Informatiebureau voor Duitse wijn aangeeft; EEN WERELD VAN GENOEGEN.

Waarom zou je in vredesnaam iets van Duitse wijnen moeten afweten?
Na alle ‘zoete’ en ‘goedkope’ wijnen uit de jaren ‘60 en ‘70, hebben vele de Duitse wijnen verlaten en zijn naar andere wijnen opzoek gegaan. Logisch als de Duitse gedachte in de jaren ’60 en ’70 gericht was op het produceren van deze inferieure wijnen.

Inmiddels zou je de vraag moeten omdraaien; Wat mis je als je de wijnen uit Duitsland níet kent? Een stuk drink plezier! Een wereld van genoegen. Immers, maar weinige andere wijnlanden hebben zo’n onvoorstelbaar grote keuze aan uitstekende, gastronomische wijnen. Een zo breed palet aan druivenrassen, een zo lange traditie in wijnbouw en in wijn maken. Wie Duitse wijnen wil ontdekken, kan zich voorbereiden op een haast eindeloze ontdekkingsreis langs het beste van het beste. Maak de keuze voor kwaliteit en haal bij de vakhandel de Duitse wijn, zoals VinsdePatrick in Nijmegen en je zult verrukt zijn!

Voor zo’n ontdekkingsreis hoef je geen wijnkenner te zijn. Wat namelijk van doorslaggevend belang is, is wat er in de mond gebeurt en wat voor drinkplezier je ondergaat. Dat kan iedereen ondervinden, al vanaf het eerste glas wijn.

Maar net zoals het oog mee eet, zo kan ook kennis van zaken het genoegen extra verhogen.
Wanneer je de wijnproducent kent, het gebied hebt bezocht, of weet hoe lang een wijn kan rijpen – dat alles kan van invloed zijn op de stemming bij het drinken van een wijn. Want is genieten van wijn niet vooral een kwestie van gevoel?

Als laatse kunnen we zeggen dat de Duitse wijnboeren de ogen hebben geopend naar de Nieuwe Wereld en hebben de etikettering vernieuwd en doen duidelijk onderzoek naar dat wat de klant wil! Tevens zien we dat Duitse wijnboeren, evenals hun Oostenrijkse collega’s zich sterk maken voor biologische wijnbouw.

We kunnen dan alleen maar zeggen; ga de ondekkingsreis aan en keer niet langer de rug naar de Duitse wijn!

Wijnoogst in Duitsland