Koken naar WijnStap 1 - is meer dan een Wijncursus. Inclusief Wijn en Spijs VOLGEBOEKT! 
Vanaf dinsdag 10 oktober 2017 - 5 lessen.
koken naar wijn

Extra cursus: indien u een groep van minimaal 8 personen bij elkaar heeft, dan data in overleg!

In deze praktijkgerichte cursus zullen we aan de hand van de hoofdingrediënten van een wijn bepalen wat we hierbij kunnen bereiden/eten. U verkrijgt de basis voor het koken naar de wijn, dit in plaats van het bepalen van een wijn bij een gerecht.

We leren ingrediënten combineren met wijnstijlen.

We hebben hierdoor makkelijker en evenzo meer mogelijkheden. Zo verkrijgen we een optimale wijn-/spijscombinatie. De ‘genotskathedraal’ van Wijn en Spijs is de doelstelling. ‘Koken naar wijn’ is in een cursus waarbij we in een ongedwongen, gezellige sfeer, kwaliteitswijnen combineren met kwaliteitsbereidingen en dus ook kwaliteitsproducten.

Doelwijnopleiding-degustatie

U kunt aan het einde van deze cursus uw favoriete wijn combineren met een heerlijk gerecht en weet dit gerecht ook nog eens zelf te bereiden.

Door middel van deze wijncursus verkrijgen we een zeer enerverende, educatieve en begrijpelijke kijk in de ‘Wereld van Wijn en Spijs’.

Programma

Les 1: wijnen leren analiseren op basis van hoofdingrediënten en wijnstijlen

  • U leert meer over de structuur en het karakter van een wijn en de relatie tussen een bepaalde wijn en een gerecht.
  • De begrippen zoet, zuur, zout, bitter en umami zullen de revue passeren.
  • witte, rode en rosé wijn in de mond- en smaakbeleving.
  • Tevens gaan we in op het mondgevoel, smaakgehalte en filmendheid.
  • Gastronomische beginselenen 1.
  • Praktijk toetsen: De verkregen kennis zullen we gelijk in de praktijk toetsen door het proeven van verschillende wijnen en de combinatie van wijn en spijs.
  • De mail: Na het volgen van elke lesavond, zult u theoretische en praktijkdocumenten via de mail ontvanngen. Advies te proeven wijnen. Recepten voor de thuisbereiding.


Les 2:
de kooktechnische kant

  • Vanaf deze les gaan we dieper in op de kooktechnische kant.
  • We leren waar we op moeten letten en tevens staan we uitgebreid stil bij de mogelijkheden om gerechten aan te passen op de wijnen.
  • Kooktechnieken, bereidingswijze, sauzen en garnituren.
  • Gastronomische beginselenen 2.
  • Praktijk toetsen.
  • De mail.


Les 3: d
e twee verschillen in wijn- en spijscombinaties

  • Paralleldegustatie - dé meest duidelijke combinatie.
  • Contrastdegustatie - met het mes op tafel.
  • We gaan verder in op de kooktechnische kant.
  • Kooktechnieken, bereidingswijze, sauzen en garnituren.
  • Gastronomische beginselenen 3.
  • Praktijk toetsen.
  • De mail.


Les 4: d
e twee verschillen in wijn- en spijscombinaties

  • Paralleldegustatie - dé meest duidelijke combinatie.
  • Contrastdegustatie - met het mes op tafel.
  • We gaan verder in op de kooktechnische kant.
  • Invloed van kooktechnieken, bereidingswijze, sauzen en garnituren.
  • Gastronomische beginselenen 4.
  • Praktijk toetsen.
  • De mail.

Les 5: Grand finale:

  • Koken naar Wijn examen – 19:30 uur tot 22:30 uur.
  • De puntjes op de I.
  • De Cursus in een Notendop.
  • Afsluiting met Wijn en Spijs - Grand Finale in de vorm van een klein diner.

Cursusdata

Les 1:  dinsdag 10 oktober - Start voor de Weg naar Meer Wijn- en Spijskennis.

Les 2:  dinsdag 14 november - de kooktechnische kant.

Les 3: dinsdag 21 november – de twee verschillen in wijn- en spijscombinaties.

Les 4: dinsdag 28 november de twee verschillen in wijn- en spijscombinaties.

Les 5: dinsdag 12 december Grand Finale in de vorm van een klein diner, dit ter voorbereiding op Kerstmis.

Resevedatum

Donderdag 14 december

Dinsdag 19 december

Kosten cursus

Cursus kosten € 280,00 per persoon (inclusief BTW,  te proeven WIJNEN + kleine syllabus + werkmappen + wijnglazen + begeleidende spijzen).

Bij gelijkktijdige aanmelding van drie of meer personen, € 250,00 per persoon.

Studenten, 65+ en Wijnclubleden Wijnstudie: € 260,00 per persoon.

Indien u heeft deelgenomen aan de Wijnbrevetcursus bij Wijnstudie:  € 260,00 per persoon.

                       Bovenstaande niet geldig in combinatie met andere kortingsakties of abonnementen.

Locatie proeverij/cursus

Bij Wijnstudie.

Inschrijving

Deze wijncursus zal definitief doorgang vinden.

Er zijn reeds voldoende aanmeldingen.

Schrijft u spoedig in, want vol is vol.

Aanmelden / meer informatie........

Cadeau

Ook leuk als cadeau ! Hiervoor hebben wij cadeaubonnen.

Groepsaanmelding - te bepalen data

In overleg met Wijnstudie bestaat de mogelijkheid ook om deze wijncursus op in onderling overleg te bepalen data te verkrijgen.
Bij minder deelnemers is er een doorberekening tot en met 8 personen.

Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden. Kosten in overleg.

---------------------------------

Koken naar Wijn Stap - 2. Najaar 2014. Weer in 5 lessen. U kunt duidelijk moeilijker wijn-/spijscombinaties maken.