Wijn en Spijs

Wijnstudie staat u graag bij als het gaat om de juiste combinatie van Wijn en Spijs. Indien u ons in een e-mail aangeeft wat voor gerecht(en) u gaat maken, dan kunnen wij voor u hier de juiste wijn(en) bij adviseren.

U verkrijgt altijd dezelfde dag nog een bericht terug.

Mits het natuurlijk niet vijf voor twaalf is.

Tevens kan Wijnstudie u het onderstaande boek, inclusief receptenboek van harte adviseren.
Dit zeker voor degene die veel met wijn en spijs doet of gaat doen. Het is de leidraad in elke goede keuken, bij u thuis of in uw restaurant.
Veel informatie is voorzien van praktische uitleg, recepten en wetenswaardigheden zijn aangevuld met een overzichtelijke vormgeving en de vele foto's vullen de informatie uitstekend aan en maken het boek toegankelijk en overzichtelijk, zodat u snel aan de slag kunt.

De Larousse Gastronomique is 's werelds beroemdste culinaire naslagwerk.

Prosper Montagné, een vermaarde Franse chef-kok was verantwoordelijk voor de eerste editie, die in 1938 in Parijs verscheen. Hij wilde een overzicht geven van de geschiedenis van de gastronomie in de twintigste eeuw en een informatiebron zijn voor de praktische aspecten van het koken. De Larousse werd de afgelopen eeuw een groot aantal keren herzien en de inhoud werd aangepast aan de steeds veranderende situatie op culinair gebied.


-----------------------------

De Grote Larousse Gastronomique  De Grote LAROUSSE Gastronomique - Nederlandse uitgave!!!

Voor de echte wijn en spijs liefhebber is er nu de nieuwe, in de Nederlandse taal geschreven Larousse Gastronomique.

Met gepaste trots presenteerde Kosmos Z en K Uitgevers de nieuwste druk van de Larousse Gastronomique. Deze culinaire bijbel, al jaren het ultieme naslagwerk op dit gebied, beleefde zijn eerste editie al in 1938 in Parijs. Prosper Montagné, een in die tijd vermaarde Franse chef kok, wilde met het boek een overzicht geven van de geschiedenis van de gastronomie in de vorige eeuw en tegelijkertijd een informatiebron bieden voor de praktische aspecten van het koken. In de loop der jaren werd de Larousse Gastronomique een groot aantal malen aangepast aan de veranderde ontwikkelingen op culinair gebied. Dat het boek na 65 jaar nog steeds wordt herdrukt, maakt het uniek in zijn soort.

Niet alleen in huiselijke sfeer heeft de kok behoefte aan een goede en duidelijke handleiding, ook professionele koks maken gebruik van `bijbels'. Dergelijke, vaak vrijwel versleten naslagwerken liggen altijd binnen handbereik en vormen zo eigenlijk een stuk keukengereedschap; ze zijn onlosmakelijk met de chef kok verbonden. De Larousse Gastronomique is hier hét voorbeeld van. Heel wat bekende koks, waaronder Felix Allen, Angélique Schmeinck en The Naked Chef Jamie Oliver, zweren bij deze keukenklassieker.

Deze laatste, geheel herziene uitgave is een weerslag van de culinaire revolutie van de afgelopen twintig jaar. Het omvat de essentie van de gastronomie van nu in de context van de stijlen en de kennis van vorige generaties. De informatie is niet alleen afkomstig uit Frankrijk, maar uit de hele wereld, waarbij met respect wordt omgegaan met de vele verschillende culinaire culturen. Er zijn ruim 4000 trefwoorden opgenomen over de geschiedenis van de gastronomie, de verschillende bereidingstechnieken en keukengerei, productinformatie, voedingsleer, tafeletiquette en belangrijke personen op culinair gebied. Veel van de opgenomen informatie wordt extra toegelicht met duidelijke schema's en foto's waarin de verschillende soorten uitgebreid worden besproken. In aansluiting hierop bevat de Larousse Gastronomique 3000 recepten, waaronder klassieke, regionale, populaire en basisrecepten. Van veel gerechten zijn prachtige afbeeldingen opgenomen. Om deze recepten ook in de keuken te kunnen gebruiken, zijn ze niet alleen in het complete boek opgenomen, maar ook nog verzameld en gebundeld in een apart receptenboek. Geen enkel ander kookboek is zo uitgebreid en volledig. Het boek is niet alleen het ultieme naslagwerk voor zowel professionele koks als hobbyisten, het is tevens een combinatie van geschiedenis, theorie en praktijk. De overzichtelijke vormgeving en de ruim 600 foto's sluiten uitstekend aan op de gegeven informatie en op de ruim 3000 recepten. Winkelverkoopwaarde +- € 109,00.

Boekdetails:

Auteur: robuchon, j.

Uitgever: Kosmos Z & K Uitgevers b.v..

 

Aantal pagina's: 992

Bindwijze: gebonden

ISBN: 9789021530369

ISBN13: 9789021530369

 

----------------------