***Bordeaux versus Bourgogne - wijncursus | zondagmiddag 19 november 2023 | 14:00 - 17:00 uur | wijn en spijs
Aanmelding vóór 30 september 2023: € 34,95 p.p. i.p.v. € 39,95 p.p.

Een lange traditie van kwaliteitswijnen. Wijnen met finesse, ............. versus wijnen met kracht, complexiteit, elegantie en evenwicht.bordeaux

Een middag in het teken van de godenzonen uit Frankrijk! Geniet van het doorproeven van de wijnen, ervaar de proeftechnische (sensorische) analyse, maak de tour door wijngaarden en zijn wijnen.bourgogne

Inhoud wijncursus/-proeverij

Bent u een wijnliefhebber of kent u een wijnliefhebber? Dan is deze wijncursus het perfecte geschenk!

Geniet met volle teugen van wijn en spijs tijdens deze experience. Of u nu een beginnende of een gevorderde wijnproever bent, tijdens deze experience zult u de geneugten van Frankrijk in volle beleving ervaren.
We zullen ingaan op de wijngebieden en hun specifieke wijnen, de geschiedenis, de wijnbouw, de druivenrassen en hun karakter en daarnaast ervaren we de combinatie van wijn en spijs door middel van Franse kazen en Franse tapas.

Met de wijnkennis die u met deze proeverij verkrijgt, krijgt u een Franse wijnbasis voor uw verdere leven.

Bourgognekaart bourgogne

Zeer goede rode en witte Bourgognes zijn uniek en ongeëvenaard! Kracht, complexiteit, elegantie en evenwicht vormen een magische eenheid. Hier zijn de wijnen vol van karakter en zeer duidelijk in hun oorsprong.
De Chardonnay, Pinot Noir en Gamay druiven zijn de drie bepalende druivensoorten van de wijnregio en toch is de verscheidenheid en diversiteit aan wijnen bijna onhanteerbaar groot.
Door de gevarieerde bodem, de klimatologische invloeden, de jaarlijkse fluctuaties in de weersomstandigheden en niet in het minst de tegenstrijdige filosofieën en stijlen van honderden wijngaarden.
In dit seminar brengen wij u de regio en haar wijnen dichter naar u toe. U leert over de essentiële gebieden van Côte d'Or, Côte Chalonnaise, Côte Mâconnaise en de Chablis, de druivensoorten en wijnstijlen.

Bordeauxkaart bordeaux

Niet zo ver weg van de wereldberoemde elite wijnmakerijen (Haut-Brion, La Tour, Lafite Rothschild, Margaux, Mouton-Rothschild, Petrus, et cetera.) zijn er Bordeaux wijnen die betaalbaar zijn, fris, evenwichtig en absoluut heerlijk.
In de eerste plaats natuurlijk de rode wijnen, maar er zijn ook veel witte wijnen waarvan u kunt genieten. Tot slot zullen we natuurlijk nog twee edelzoete wijnen uit de ondermeer de Sauternes de revue laten passeren.
In dit seminar leert u Bordeaux kennen op zijn best, maar dan wel de tweede en derde zonen.
Wij nemen u mee door de wereld van de Bordeaux topografie, de klimatologische omstandigheden, druivensoorten en de textuur van de wijn stijlen van wijnen uit de rechter-en linkeroever.
We maken een stop in de grote appellations en proeven typische en verfijnde wijnen uit de Bordeaux.

Doel

Overzicht en uitgebreide informatie verkrijgen in de beroemste wijnstreken van de Franrkijk; de Bourgogne en de Bordeaux, de juiste kennis te verkrijgen om de wijnen met spijzen te combineren, in de restaurants de juiste keuze te kunnen maken, in de wijnkoperij beter te kunnen uitzoeken en beter te kunnen deelnemen aan een gesprek over de godenzonen van Frankrijk. 

Datum

Zondagmiddag 19 november 2023 | 14:00 - 17:00 uur | wijn en spijs

Kosten cursus/proeverij - Aanmelding vóór 30 september: € 34,95 p.p. i.p.v. € 39,95 p.p.

Combinatie van een kleine wijncursus en exclusieve wijnproeverij) inclusief kleine syllabus + 8 te proeven wijnen + stokbrood + mineraalwater en FRANSE KAZEN en TAPAS!

De juiste compositie zal de smaak versterken/complementeren.

Bij groepsaanmelding vanaf drie personen, € 34,95 per persoon.

Studenten, 65+ en Wijnclubleden Wijnstudie: € 34,95 per persoon.

Aanmeldingen voor 3 proeverijen of meer, dan elke proeverij met 10% extra korting op de normale prijs.

Locatie proeverij

Bij Wijnstudie.

Tevens bestaat de mogelijkheid om in overleg met Wijnstudie deze cursus op locatie - ook uw locatie - te verkrijgen, dit bij aanmelding van een groep vanaf 8 personen. Kosten in overleg.

Inschrijving

Deze wijncursus/-proeverij zal definitief doorgang vinden.

Er zijn reeds voldoende aanmeldingen.

Schrijft u spoedig in, want vol is vol.

Aanmelden / meer informatie........

Op locatie of groepsaanmelding

De mogelijkheid bestaat ook om deze wijncursus/-proeverij op een andere datum te volgen of op een andere locatie te verkrijgen.

Wij geven u graag meer informatie.

Cadeau

Ook leuk als cadeau ! Hiervoor hebben wij cadeaubonnen.